Stage MBO en HBO

Stage mogelijkheden bij Hotel de Wadden op Vlieland, inclusief inwoning.

Publicatiedatum: 30 sep 2023
Vlieland
8899AD
20 - 36 uur
MBO
fulltime
bepaalde tijd
MBO

Functie-inhoud

Het is zover, je stage begint bijna en jij bent druk opzoek naar de stage van je dromen. Lijkt jou een stage op Vlieland helemaal geweldig? En zoek je een stage in de receptie, keuken, in het restaurant of als duty manager (hbo opleiding), dan zijn wij opzoek naar jou!

Wij zijn namelijk opzoek naar enthousiaste studenten die stage willen lopen bij Hotel de Wadden! Iemand die energie krijgt van een drukke avond en gelukkig wordt van blije gasten. Iemand die altijd als eerste op de bel reageert en aan het einde van de avond zingend de laatste glazen poleert. Met een gezellig team de gasten een mooie avond bezorgen, dat is waar het allemaal om draait!
Hiernaast is het voor ons belangrijk dat je de Nederlandse en Engelse taal goed beheerst. Ook verantwoordelijkheidsgevoel en stressbestendigheid zijn belangrijke eigenschappen voor deze functie. Kortom: een echte horecatopper!

Hotel de Wadden
Hotel de Wadden (3-sterren) op Vlieland ligt verscholen aan de historische Dorpsstraat van het dorpje Oost-Vlieland. Ooit was de lokale zeevaartschool in het pand gevestigd. Dit gezellige en eigentijdse familiehotel op Vlieland heeft een warme en persoonlijke sfeer. In het restaurant van Hotel de Wadden kun je smakelijk eten en een stap buiten de deur zijn gezellige terrassen en winkeltjes.De tuin van het hotel grenst aan de Waddenzee. Bossen, duinen en strand liggen op wandelafstand. Hotel de Wadden beschikt over drie F&B outlets, eetcafé ‘t Praethuys, Visrestaurant de Wadden en Zeevaert Bar & Rotisserie bieden je volop de mogelijkheden om veel te leren tijdens je stage.

De Food & Bevagerage outlets:
Eetcafe ’t Praethuys biedt alles wat je van een eetcafe mag verwachten: warmte en gezelligheid. Oftewel een plek waar je zo aan kan schuiven aan de bar of de leestafel.
Visrestaurant de Wadden serveert de meest verse vis en schaal- en scheldieren uit de Noordsee.
ZeeVaert Bar & Rotisserie serveert naast kip en burgers ook andere vleesgerechten. Ons vlees komt van de houtskoolgrill, wat zorgt voor een heerlijke, kenmerkende smaak.

Wat we van jou verwachten

Wat maakt jou de perfecte collega?


 • Je volgt een relevante gastgericht MBO/HBO opleiding.

 • Je zoekt een stage voor minimaal 20 weken (indien korter, gaat het in overleg).

 • Gastvrij, open en spontaan: Dit zijn jouw eigenschappen!

 • Jij staat open om het avontuur op Vlieland aan te gaan!

 • Dat extra stapje, speciale welkom en persoonlijke aandacht geef jij aan elke gast!

 • Je hebt een flexibele instelling en géén 9 tot 5 mentaliteit.

 • Je krijgt een stagevergoeding, interne kost & inwoning en een op maat gemaakte reiskostenvergoeding.

 • Samen met jouw collega’s maak jij van elke dag een nieuw avontuur!

Wat we je bieden

Wij bieden de volgende MBO stages aan:


 • Front Office

 • Keuken

 • Bediening

 • Wellness


Wij bieden de volgende HBO stage aan:

 • Duty Management • Groeikracht: Werken binnen een groeiende hotelketen waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen en kunt doorgroeien.

 • Interne kost en inwoning (alleen op de Waddeneilanden).

 • 30/30 Member: Naast je stagevergoeding, biedt WestCord Hotels nog meer toffe dingen aan voor alle members, zoals: €30,- per overnachting in onze hotels// 30% korting op WestCord producten // reiskostenvergoeding // interne trainingen van onze eigen Hospitality trainster // een medewerkers bonus wanneer jij een nieuwe collega aandraagt // ieder jaar een groot personeelsfeest op een toffe locatie.

 • Aanbrengbonus: Een netto bonus van 250 euro, wanneer je voor ons een nieuw personeelslid vindt!

 • Dagelijks een gezamenlijke lunch en diner, lekkere koffie en veel fruit. Een goed moment om bij te praten met je collega’s.

 • Heb jij het WestCord DNA in je?! Ons doel is om jou ‘part of the family’ te laten voelen!

Wie we zijn

Op Vlieland hebben we twee hotels en een strandpaviljoen, ons familiebedrijf is ooit begonnen met Hotel de Wadden verscholen aan de historische Dorpsstraat van het dorpje Oost-Vlieland. Ooit was de lokale zeevaartschool in het pand gevestigd. Ons gezellige en eigentijdse familiehotel op Vlieland heeft een warme en persoonlijke sfeer. In het restaurant van Hotel de Wadden kun je smakelijk eten en een stap buiten de deur zijn gezellige terrassen en winkeltjes.

Maar… werken bij WestCord betekent niet alleen maar rennen en zweten tijdens je shift. Want, naast een harde werker, zijn wij ook op zoek naar iemand die met ons op een terrasje gaat zitten, iemand die het leuk vind om nieuwe mensen te leren kennen, vrije uren graag op het strand te vinden is. Want naast dat we collega’s zijn, zijn we ook een hechte familie bij WestCord.

WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar bestaat. Vanuit het allereerste hotel, Hotel de Wadden op Vlieland is het bedrijf gegroeid. Inmiddels telt de groep 16 hotels verspreid over heel Nederland. Waaronder een aantal iconische hotels, zoals Hotel New York Rotterdam, het ss Rotterdam en Hotel Jakarta Amsterdam. Wij zijn pas tevreden als we tevreden gasten hebben en daar is alles op gericht! Betrokken, oprecht, persoonlijk en stoer. Dat is waar WestCord Hotels voor staat.

Informatie sollicitatie

Mocht je vragen hebben over een stage, neem dan contact op met Eline Ligthart - 06 11 74 64 25.

Soliciteer via WhatsApp