Sous Chef Hotel de Wadden

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging op een unieke locatie met woonruimte? Wij bieden een mooie functie om jouw ervaring als kok naar een hoger niveau te tillen!

Publicatiedatum: 24 feb 2024
Vlieland
8899 AD
38 uur
MBO
fulltime
bepaalde tijd
Midcareer (ervaren)

Functie-inhoud

Wij zijn op zoek naar een Sous Chef en ambassadeur voor Hotel de Wadden op Vlieland! In ons eigentijdse familiehotel ben je naast culinaire duizendpoot ook spin in het web van de keuken. Als Sous Chef ben jij eindverantwoordelijk in de keuken als rechterhand van de Chef. Geen bord vliegt de keuken uit zonder jouw goedkeuring, de planning is rond en iedereen binnen het team weet waar hij of zij mag uitblinken vandaag. Kortom, je geeft actief leiding aan je keukenteam en waarborgt de kwaliteit van de gerechten.

Jij coacht, traint en motiveert je team en iedere medewerker individueel. Zo zorg je ervoor dat de dag vlekkeloos verloopt! Het bewaken van de voorraad, inkoop en het opstellen en naleven van de budgetten behoort ook tot jouw takenpakket. De focus ligt op de ultieme combinatie van gasttevredenheid, creativiteit, kwaliteit en teamwork. Leer je graag je collega's de fijne kneepjes van het vak om zo nog efficiënter te koken? Sta je graag aan de pas, om zo het juiste overzicht te hebben? Dan zijn we opzoek naar jou als Sous Chef van Hotel de Wadden!

Wat we van jou verwachten

Visie, daadkracht, leiderschap en creativiteit: Dit zit in jou!
Jij bent wereldwijs en hebt in veel verschillende keukens mogen kijken.
Communicatie, commercieel handelen en organisatie: Hier blink jij in uit!
Een echte teamplayer met passie voor het culinaire vak: dit ben jij!
Jij coacht, traint en motiveert je team én iedere medewerker individueel.
Je bent stressbestendig, kan goed overzicht bewaren en kunt snelle procedures introduceren. Wij vinden het belangrijk dat je meedenkend en meewerkend bent.
Jij bent bekend met moderne technologie: jij kan je redden met MS Office en diverse digitaliseringen zoals HACCP-registratie en digitale bonnen schermen.
Je hebt ervaring in de financiële facetten die een keuken met zich meebrengt, zoals inzicht in budgetbeheer, personeelskosten die daarbij komen kijken en inkoopcijfers op basis van gerecht-calculaties.
Samen met jouw team ga je elke dag voor het beste resultaat en een unieke ervaring voor onze gasten!
Je weet je collega’s te motiveren en te inspireren.

Extra handig om in het bezit te zijn van Sociale Hygiëne, Leermeester, BHV/EHBO. Het behalen van deze of nieuwe papieren is uiteraard ook tijdens de contractduur een mogelijkheid.

Wat we je bieden

Groei: Werken binnen een groeiende hotelketen waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen en kunt doorgroeien. WestCord zet zich in voor duurzame inzetbaarheid.
Ontwikkeling: Nog niet helemaal comfortabel met de functie die jij graag wilt uitoefenen? Óf ben je nog lang niet uitgeleerd? Onze Hospitality trainers leren jou graag de fijne kneepjes van het vak. Zo sta jij zelfverzekerd op de werkvloer en genieten de gasten van hun rust en jouw kennis.
Salaris: Een passende beloning voor ieders inzet vinden wij belangrijk.
Huisvesting mogelijkheden.
Balans: Privé en werk houden wij zo veel mogelijk gescheiden. Wij maken gebruik van ons eigen communicatie platform, waarbij je altijd op de hoogte bent van ontwikkelingen in je team en organisatie. Daarnaast kun je jezelf blijven ontwikkelen middels de beschikbare e-learnings.
Goede regeling voor nabestaanden- en aanvullend ouderdomspensioen.
Dagelijks een gezamenlijke lunch en diner, lekkere koffie en veel fruit. Een goed moment om bij te praten met je collega’s.
Aanbreng- welkombonus: Wij beloven onze gasten dat ze graag terug willen komen. Ken jij iemand die ook graag ons team komt versterken? Dan ontvangen jij en de nieuwe collega een netto bonus van €250,00 op jouw rekening gestort.
30/30 member: Ons doel is om jou ‘part of the family’ te laten voelen! Daarom bieden we jou nog meer toffe dingen aan voor alle members, zoals: €30,- per overnachting in onze hotels, 30% korting op WestCord producten zoals de Wellness en F&B.
Surprise Our OneTeam: Elke maand een leuke verrassing speciaal voor jou? Bij WestCord genieten alle collega’s van de speciale Surprise Our OneTeam dagen. Dat maakt een werkdag niet gewoon leuk, maar ook verrassend, net als voor onze gasten.

Wie we zijn

Hotel de Wadden (3-sterren) op Vlieland ligt verscholen aan de historische Dorpsstraat van het dorpje Oost-Vlieland, sinds 1968. Hotel de Wadden is waar het allemaal begon. Vanaf hier is WestCord Hotels uitgegroeid tot waar we nu staan met 17 hotels. De authentieke, warme en persoonlijke sfeer is nog altijd aanwezig in dit eigentijdse familiehotel. Vroeger was de lokale zeevaartschool in het pand gevestigd.

Eetcafe ’t Praethuys biedt alles wat je van een eetcafé mag verwachten: warmte en gezelligheid. Oftewel een plek waar je zo aan kan schuiven aan de bar of de leestafel. Brasserie de Wadden is gericht op de Franse keuken. ZeeVaert Bar & Pizzeria serveert versie pizza’s en Italiaans geïnspireerde gerechten .

Informatie sollicitatie

WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar bestaat. Vanuit het allereerste hotel, Hotel de Wadden op Vlieland is het bedrijf gegroeid. Inmiddels telt de groep 17 hotels verspreid over heel Nederland. Waaronder een aantal iconische hotels, zoals Hotel New York Rotterdam, het ss Rotterdam en Hotel Jakarta Amsterdam. Wij zijn pas tevreden als we tevreden gasten hebben en daar is alles op gericht! Betrokken, oprecht, persoonlijk en stoer. Dat is waar WestCord Hotels voor staat.

Word jij onze nieuwe collega? Laat dan hieronder jouw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Soliciteer via WhatsApp