Procestechnicus Eilanden Vlieland

Het doel van je werk is de drinkwaterinstallaties en het distributienet op Vlieland in optimale staat houden om een ongestoorde levering van drinkwater te borgen. Als deze verantwoordelijkheid je eerder aantrekt dan afschrikt, kom dan werken bij Vitens als Procestechnicus Eilanden!

Publicatiedatum: 19 jun 2021
1 jul 2021 - 1 jul 2022
Vlieland
8899AT
40 uur
MBO
fulltime
bepaalde tijd
Midcareer (ervaren)

Functie-inhoud

De afdeling Winning & Zuivering is verantwoordelijk voor het proces van grondwaterwinning en waterzuivering. De afdeling bestaat uit ongeveer 230 medewerkers die elke dag zorgen voor kwalitatief zeer goed drinkwater. Vanuit ongeveer 100 productiebedrijven wordt 24 uur per dag 7 dagen per week water geproduceerd om een betrouwbare watervoorziening te waarborgen. Dit doen wij voor 5,7 miljoen klanten in Utrecht, Overijssel, Flevoland, Gelderland en Friesland inclusief een aantal Waddeneilanden.

De afdeling Winning & Zuivering is volop bezig onze visie Water Maken 2025 te realiseren. Meer sturen met behulp van data en met ondersteuning van programma’s als OPIR en SLIMM. Meer gebruik maken van (soft)sensoren en daar met slimme rekenregels informatie uit halen. Meer op afstand sturen doordat het PALLAS programma voor uniformering heeft gezorgd. We verwachten van onze nieuwe Procestechnicus Eilanden een frisse en enthousiaste houding, die open staat voor ontwikkeling en hier een waardevolle bijdrage aan wil leveren.

Je nieuwe afdeling en functie

Jij bent als Procestechnicus Eilanden, samen met ca. 30 collega’s in het team Technisch Beheer & Onderhoud Noord, verantwoordelijk voor de uitvoering van onderhoudswerkzaamheden aan de bestaande drinkwaterinstallaties binnen een toegewezen gebied. In jouw geval is dit een bijzonder gebied, namelijk het Waddeneiland Vlieland!

Het doel van je werk is de drinkwaterinstallaties en het distributienet op Vlieland in optimale staat houden om een ongestoorde levering van drinkwater te borgen. Als deze verantwoordelijkheid je eerder aantrekt dan afschrikt, kom dan werken bij Vitens als Procestechnicus Eilanden!

Als Procestechnicus Eilanden heb je de volgende uitdagende werkzaamheden:


 • Je voert onderhoudswerkzaamheden uit en/of voert hier regie over conform het preventief onderhoudsplan;

 • Je voert zelfstandig bedieningshandelingen uit voor onderhoudswerkzaamheden op locatie;

 • Je lost verschillende type storingen op zodat de verstoring voor onze klant zo klein mogelijk is;

 • Je voert inspecties en controlerondes op de productielocaties uit en begeleidt derden bij de verschillende werkzaamheden op locaties;

 • Je verricht (kwaliteits)metingen aan het distributienet, incl. monstername;

 • Je realiseert (nieuwe) huisaansluitingen, in eigen uitvoering en/of via derden;

 • Bezoekt klanten voor incasso & controle;

 • Je kunt aangewezen worden als werkverantwoordelijke NEN 3140.


Kortom, jij bent het uithangbord van Vitens op Vlieland. Hiertoe dien je over een grote mate van zelfstandigheid te beschikken én weet je de verbinding te leggen met de inwoners van het eiland. Uiteraard kun je altijd collega’s uit het team raadplegen en sta je er niet alleen voor!

Wat we van jou verwachten

Je hebt minimaal een afgeronde MBO-4 opleiding in techniek. De verwachting is dat de functie de komende jaren, met name op het gebied van technologie, een sterke ontwikkeling doormaakt; het is daarom noodzakelijk dat je bereid bent opleidingen/certificaten te behalen die nodig zijn voor het uitoefenen van je functie. Je vindt het interessant om je kennis steeds verder te ontwikkelen en te delen. Ook in het huidige veranderingstraject dat gericht is op een scheiding tussen bedrijfsvoering (uitstekend drinkwater produceren) en technisch beheer & onderhoud (in optimale staat houden van de assets).

Jouw eigenschappen:


 • je kunt zelfstandig te werk kan gaan en bent vindingrijk;

 • je bent gericht op continue ontwikkeling van jezelf, de processen en de organisatie als geheel;

 • je bent accuraat en hebt een passie voor het oplossen van technische problemen;

 • je bent altijd op zoek naar verbinding met andere afdelingen en disciplines.

Wat we je bieden

Naast de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de drinkwatervoorziening, heeft deze baan ook andere stevige pluspunten. Zo kun je inhoudelijk echt je ei kwijt. Jouw ideeën over hoe Technisch Beheer & Onderhoud beter kan of hoe processen beter ingericht kunnen worden, vinden bij Vitens snel hun weg naar de praktijk.

Wij besteden veel aandacht aan de introductieperiode: tijdens deze periode leer je jouw collega’s en de organisatie kennen door een goed onboardingsprogramma en volg je samen met collega’s een volledig verzorgde opleiding waarin je wegwijs wordt gemaakt in jouw functie en de drinkwatertechniek. Hiernaast zul je een gedegen inwerktraject doorlopen met de huidige Procestechnicus op Vlieland om de fijne kneepjes te kunnen leren.

Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn prima in orde:

 • Bij deze functie bedraagt het maximum jaarsalaris € 53.411,= (Inclusief Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget, waaronder vakantiegeld).
 • Het aantal vakantie dagen bedraagt 31,5. Een deel van deze dagen en het FAB kun je gebruiken voor het optimaliseren van jouw werk- privébalans en /of voor je levensfase.
 • Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden om jouw vaktechnische en persoonlijke vaardigheden te blijven ontwikkelen.
 • Daarnaast ontvang je nog een Employability budget van € 1.000 dat je binnen de fiscale regelgeving kunt gebruiken voor je eigen employability.
 • Diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken is onderdeel van het werken bij Vitens. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld.
 • Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage (ca. 2/3 deel).
 • Daarnaast ontvang je nog een tegemoetkoming in de collectieve ziektekostenverzekering
 • Een fijne balans tussen werk en privé. Werk is belangrijk en thuis ook.
 • De kans om je expertise in te zetten bij internationale (water)projecten in ontwikkelingslanden.
 • Wij kennen een mobiliteitsbeleid, waarbij duurzaam reizen wordt gestimuleerd.

Bijzonderheden
Je bent woonachtig op Vlieland of bent dit van plan. Buiten de reguliere werktijd draai je conform een rooster mee in de consignatiedienst.

Ben jij en zijn wij na de gesprekken helemaal overtuigd van onze toekomstige samenwerking, dan volgt eerst een pre-employment screening. Dit betekent dat wij jouw identiteit controleren. Daarnaast vragen we je om een Verklaring omtrent het Gedrag. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie.

Het afnemen van een assessment kan onderdeel uitmaken van deze selectieprocedure.

Wie we zijn

Vitens is met ruim 5,7 miljoen klanten het drinkwaterbedrijf van Midden en Oost- Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met onze stakeholders en de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Wij geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Informatie sollicitatie

Ben je net zo enthousiast geworden over de functie als dat wij zijn? Dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk op 15 mei a.s., jouw sollicitatie via onderstaande "Solliciteer" button.

Meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op Jolanda Koppenaal op 06-83196004. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Mirjam Boer (Recruiter) via e-mail: mirjam.boer@vitens.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.